2015. január 20.

facebook//facelift

Az új genereció számára a social media a társas kommunikáció legelemibb formájává vált; még ha csak a Facebookot is vesszük alapul, amely sokak számára azonos az internettel. Ám ennél is fontosabb a legnagyobb közösségi oldal identitásképző szerepe. Mondhatnánk, mostanra odáig „fajult” a dolog, olyannyira virtualizálódott a világ, hogy aki nincs jelen a Facebookon, az nem létezik. Ráadásul nemcsak magánszemélyekre vonatkozik ez a markáns kijelentés, hanem a vállalkozásokra is.

A céges facebookos jelenlét a márkaépítés egyik alapköve. A céges Facebook-oldal egyre inkább képes helyettesíteni ill. átvenni a website szerepét. Segítségével ugyanis közvetlenül találkozik a brand a brand fogyasztóival, lehetőség van az azonnali visszacsatolásra, megfogalmazódhatnak a márkával és a termékkel (szolgáltatással) kapcsolatos vélemények (stb.), vagyis megszüntethető a távolság a brand és a fogyasztók között. Ma már nem elegendő annyit üzennie a mákának, hogy „én vagyok a legjobb, engem vegyél meg”. A kommunikációt többirányúsítani kell, vagyis be kell vonni a közösséget a márkaépítésbe. Márpedig a márkaépítéshez és a márka ismertségének növeléséhez jó terepet kínál a Facebook.

Ahogy egy weboldalon, úgy a céges Facebook-oldalon is szükség van a minőségi tartalamszolgáltatásra, de még ezt is megelőzi a „look”, vagyis a kinézet. Tény, hogy a Facebook szigorú keretek közé szorítja a megjelenést, de még így is üvölt egy rosszul formált céges Facebook-oldalról a fésületlenség, ha pl. ronda a header, rosszul van kitöltve az adatlap, rossz fotók illusztrálják a postokat stb.

Természetesen nem várható el mindenkitől, hogy kifinomult esztétikai érzékkel, designer adottságokkal kezdjen neki a céges Facebook-oldal felépítéséhez, ezért arra gondoltunk, hogy szolgáltatásaink közé felvesszük a céges Facebook-oldalak menedzselését is, azaz vállaljuk a Fb-oldal „faceliftjét”, de a közösségépítésben, a tartalomszolgáltatásban valamint a különféle, Facebookos aktivitással egybekötött marketingstratégiák kialakításában is segítséget nyújtunk. Szóval, ha szükségetek van némi supportra céges Facebook-oldal kapcsán, minket bátran kereshettek.

2015. január 07.

Marsala, az év színe

A kreatív szakmában munkálkodók számára a Pantone kb. az univerzum közepe, de legalábbis a színrendszerek non plus ultrája. A grafikus nemcsak látja a színeket, hanem dolgozik velük, szidja és becézi, gyűlöli és szereti őket. Nem csoda, ha nagy érzelmi fűtöttséggel időről időre a Pantone is kikiáltja az év színét. 2015 a Marsala éve. Ha szeretnél több fotót látni, és szeretnél többet tudni az év színéről, látogass el a Facebook-oldalunkra.