2013. május 30.

Munkáink :: Jól feltöltve

Alaposan feltöltöttük a Munkáink menüpont anyagát, remélhetőleg izgalmas, ízléses megoldásokkal. Itt és most mutatunk párat, a teljesebb prezentáció meg- tekinthető a Munkáink menüpont alatt.

2013. május 27.

Kreatívok

Újabb munkáinkból tekintsetek meg néhányat. Továbbiakért pedig látogassatok el Facebook-oldalunkra is.

2013. május 16.

Fent is, lent is :: kiállítás a Cafe Freiben

Hegedüs Adrián kiállítása május 20-án, hétfőn 18.00 órától a Cafe Frei kávézóban

Adrián formanyelve a klasszikus művészetet radikálisan megújító konceptuális irányzatokból fakad. Látszólag geometrikus művészetet képvisel, munkái mégsem ortodox szigort közvetítenek. Éppen ellenkezőleg. A téma rögzített, de az alkotások nem törekszenek a matematikai tökéletességre, ezt legfeljebb a látszólagos rendszerűség erejéig hitetik el a szemlélőjükkel. A nyitott vörös „körök” és a szabadosan kezelt fekete vonalak viszonya ugyanis kompozíciós rendet teremt, de részleteikre bontva a tökéletesség kritikája fogalmazódik meg. Adrián alkotásait szemlélve az a felismerés támad: a tökéletesség csupán illúzió, a felnagyított részletekben valójában hiátus, hiba, eltérés, kitérés, befejezetlenség, töredékesség és rendetlenség lüktet. Ilyen a világ. Ezek a képek nyilvánvalóan tagadják a teljességet.

Az alkotások sorozatossága, a képek motivikus ismétlődése sem valódi ismétlődés. A képek esetében nem lehet szó azonosságról; a részletek a variálhatóságra, a különbözőségre és a megismételhetetlenségre irányítják a figyelmet. A kiállítás rávilágít: két színnel, a  feketével, a vörössel és néhány egyszerű formával elbeszélhető a valóság sokszínűsége, amely a művészet által tapasztalattá válik kívül és belül, itt és ott, a felszínen és a mélyben. Fent is, lent is.

(bartkó)

2013. május 09.

Weöres 100 & Portugál

Nemrég a színházzal dolgoztunk együtt. A szombathelyi teátrum a névadó Weöres Sándorról emlékezett meg, ugyanis idén ünnepeljük a költőzseni születésének 100. évfordulóját. Az emlékévet számos program színezi, ennek részeként látható a színház galériájában kiállított 14 tabló, amely a poéta életútját mutatja be fotó- és dokumentummásolatokkal. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a tablókat mi készítettük.

Szintén mi terveztük és kiviteleztük az Egressy Zoltán drámájából a napokban színpadra vitt Portugál c. előadás plakátját. A plakát tervezésekor az volt a  koncepciónk, hogy érzékeltessük a dráma tragikomikus miliőjét. A plakáton visszaköszönő "egypálcás" figurák, a magyar irodalom álmodozó karaktereinek archetípusai, akiknek reményeit sosem követik tettek. A "papírfigurák" nemcsak a jellembeli egysíkúságot hivatottak ábrázolni, hanem felidéznek egy búcsús jelenetet is az előadásból. A Portugálról a színház honlapján is olvashattok. Ha tetszik a plakát és a tablók, lájkold a Facebook-oldalunkat.