2012. április 22.

Föld napja :: 2012. április 22.

Korábban is beszámoltunk arról, hogy cégünk kiemelten fontosnak tartja a környezettudatosságot, a Föld környezeti fenntarthatóságát, így ha apró lépésekkel is, de próbálunk egyre inkább e cél jegyében cselekedni. Március 31-én mi is csatlakoztunk a Föld órája mozgalomhoz és azt a reményünket is kifejeztük, hogy többen cselekedtek hozzánk hasonlóan. Mi ebben a hónapban sem feledkezünk meg a Föld napjáról (április 22.). A kezdeményezés egyik legfőbb jelmondata, amit mi is a magunkénak vallunk: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”. A mozgalom kezdeményezője Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató volt, aki mögé már 1970-ben is több mint 25 millió amerikai állampolgár sorakozott fel. Aki kicsit is környezettudatosnak tartja magát, érdemes lehet utánajárnia annak az éves jelentésnek, melyet 1990 óta minden évben ezen a napon tesz közzé a washingtoni Worldwatch Institute „A világ helyzete” címmel, mely a világ környezeti állapotáról tájékoztatja az érdeklődőket. Mindemellett persze számos programmal is készülnek világszerte, nálunk leginkább a faültetés, rajzpályázatok, környezeti vetélkedők, illetve város-, pataktakarítások szervezése a jellemző.

2012. április 18.

SZÉP ÚJ VILÁG :: 2012. április 20-22.

2012. április 20-22. között egy igazán egyedülálló programnak lehetnek részesei a Táplánszentkeresztre látogatók. Szép új világ - Hányadik típusú találkozás? címmel kerül megrendezésre az a minifesztivál és előadás-sorozat, melynek középpontjában a technokultúra világa áll. A meghívók már elkészültek, a program pedig rendkívül sokszínű. Filmvetítéssel, előadásokkal és beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket, a péntek estére pedig elektronikus zenei partival is készülnek a szervezők. Mindazoknak, akiket kicsit is érdekel a technokultúra, vagy csupán kíváncsiak arra, milyen hangulatban telik egy ilyen nem mindennapi rendezvény, mindenképpen érdemes ellátogatniuk Táplánba.

2012. április 17.

Rövid(ebb) nyitva tartás most szombaton

Figyelem, figyelem! Április 21-én, szombaton 8.00 és 13.00 óra között leszünk elérhetőek.

2012. április 16.

Vas-film 8 :: 2012. április 14-15.

2012. április 14-én szombaton 9.00 órakor kezdetét vette Táplánszentkereszten a Jókai Mór Művelődési Házban a VIII. VAS-FILM – Vas megyei függetlenfilm fesztivál. A rendezvény időtartama alatt a Művelődési Ház – ahogy azt a meghívón is olvashattátok – vizuális és gasztronómiai élveztek tárházává vált és várt minden kedves látogatót. A program mindamellett, hogy rendkívül sokszínűnek ígérkezett, eleget tett valamennyi elvárásnak! A filmek mellett a látogatóknak lehetőségük nyílt részt venni azon a pódiumbeszélgetésen is, aminek keretében a Weöres Sándor Színház színészei nyilatkoztak arról, hogyan látják ők színészként a filmkészítést. Ez a hétvége tehát valóban a filmek bűvkörében telt, a színes felhozatal pedig felpezsdítette a tápláni mindennapokat! A Művelődési Házban egészen április 28-ig megtekinthető a „Jubiláló filmek” című kiállítás, amely az elmúlt 110 év filmterméséből szemezget. Fotó: Pajor Zoltán Attila

2012. április 05.

Tápláni Tavaszi Napok Sajtótájékoztató

Tavasz a szabadban, tavaszias hangulat az irodában és tavasz Táplánban is. Nagy igyekezettel és odaadással dolgoztunk, hogy elkészüljünk azzal a plakáttal és bannerrel, ami a Tápláni Tavaszi Napokat hivatott reklámozni. A keddi nap folyamán a cég képviseletében Adrián részt vett az ez alkalomból megrendezett sajtótájékoztatón is. Mi már tudjuk, hogy április 14-e és 30-a között több szempontból is érdemes lesz ellátogatni Táplánszentkeresztre. Április 14-én és 15-én a VIII. Vas-Film Országos függetlenfilmes találkozóval várják az odalátogatókat, április 20-22. között a Szép új világ minifesztivál kerül megrendezésre, ami a technokultúráról szól, 28-30. között pedig a Medvehagyma-virágzás ünnepének alkalmából kulturális-gasztronómiai fesztivállal várják az érdeklődőket. Fotók: Pajor Zoltán Attila, Szendi Péter (forrás: vasnepe.hu)