2012. március 30.

A Föld Órája

Cégünk különösen nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, így minden alkalmat megragadunk, amivel – még ha ezek csak a legapróbb dolgok is – tehetünk valamit bolygónk jövője érdekében. Ennek jegyében mi is csatlakoztunk ahhoz a kezdeményezéshez, melyhez világszerte közel egymilliárdan: a Föld Órája mozgalom keretében szombaton 20.30-tól mi is lekapcsoltuk a villanyokat legalább egy órára, és reméljük, hogy minél többen cselekedtek hozzánk hasonlóan.

A Föld Órája 2012 videó: www.youtube.com/watch?v=FovYv8vf5_E
A Föld Órája honlap: www.earthhour.org

2012. március 29.

Sárvár TDM

Nemrégiben az a megtisztelés ért minket, hogy részt vehettünk egy pályázaton, melynek témája új városi desztinációs arculat tervezése volt, azaz Sárvár városának készíthettünk egy kisarculati tervet (új logó, szlogen, névjegykártya és nyomtatott sajtómegjelenések tervezése).
Nem hezitáltunk sokat, a kreatív csapat rögtön „ötletbörzébe” kezdett és kialakítottuk az alapkoncepciót. Innentől már könnyebben ment a munka, hiszen a legfőbb pillérek adottak voltak, már csak fel kellett rá húzni a „házat”. Szerettünk volna mind a logóval, mind a szlogenünkkel hangsúlyozni, hogy Sárvár nem csupán a Fürdő miatt tekinthető a Nyugat-Dunántúl kis ékszerdobozának. A szlogenünk is ehhez a koncepcióhoz illeszkedik, Sárvár egy „naaagyadag élmény”-t kínál minden odalátogatónak.
Március 13-án elképzelésünket egy prezentáció keretében megosztottuk a döntéshozókkal, most pedig ti is megnézhetitek, hogy a megannyi ötlet hogyan állt össze egységes egésszé.

2012. március 28.

Park Inn

Júliusban megnyitja kapuit a Sárváron nagy elismertségnek örvendő, és régóta elégedett ügyfeleink közé tartozó Park Inn Hotel új, Budapesti szállodája is.
A Park Inn a Carlson Rezidor Hotel Group fiatalságot és frissességet sugárzó szállodalánca. A lánc szállodáira különösen igaz az egyszerűség, a korszerűség, a vendégek igényeire épülő ajánlatok és szolgáltatások kínálata, a magas biztonságérzet, az ár-érték arány egyensúlya és nem utolsó sorban a környezettudatos gondolkodásmód. Jelszavuk: „Aludj jól. Élj jól”.
Minket ért az a megtisztelő feladat, hogy elkészíthetjük a budapesti szálloda nagyközönségnek szánt reklámkommunikációs megjelenéseit (látványterv, szórólap, plakátok, brosúrák, sajtóhirdetések) és belső használatú nyomdai termékeit is.
Egy két képet itt „kiszivárogtatva” ti is kaphattok egy kis előzetest, bepillanthattok a kulisszatitkokba és láthatjátok, hogy milyen léptékű, nívós projekten dolgozunk mostanában (természetesen sok egyéb mellett).

2012. március 28.

Holdfény Liget

Valószínűleg már valamennyien éreztétek a saját bőrötökön a tavaszi nap első sugarait. Ebből a szempontból különösen jó hír az, hogy a Holdfény Liget idén is megnyitotta kapuit. Mi az artistixben nem csupán a már-már állandónak nevezhető napsütésnek örülhetünk, hanem mindannak a számtalan felkérésnek is, mellyel a Holdfény Liget üzemeltetői kerestek meg minket – hiszen amellett, hogy a tőlük megszokott jó hangulat mindig garantált, továbbra is rengeteg újdonsággal és programmal várnak titeket. Az artistixben azon is dolgozunk (mondhatni nap mint nap), hogy olyan köntösbe öltöztessük a Ligetben rátok váró lehetőségeket, amelynek segítségével azok vizuálisan is megnyerők és kellőképp csalogatók lehetnek. Ha majd a kezetekbe akad egy szórólap, ami például osztálykirándulásra invitál a Holdfény Ligetbe, „olvassatok a sorok között” és vessetek egy pillantást annak grafikai, esztétikai kidolgozására is. Már csak azért is érdemes kicsit szemfülesebbnek lenni a megszokottnál, mert a mi javaslatunkra idén egy új (Anodyne) betűtípussal (is) köszönti a tavaszt a Holdfény Liget – már ami a tipográfiai oldalt illeti...

2012. március 02.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Artistix Grafix Kreatív Kft. ingatlan beruházása és információs technológiai fejlesztése 2011. évben

Az Artistix Grafix Kreatív Kft. 12 709 300 Ft összegű projekttel pályázott a „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, melyből a saját forrás összege 1 300 300 Ft, a mikrohitel összege 7 409 000 Ft, a vissza nem térítendő támogatás összege pedig 4 000 000 Ft. A támogatásnak köszönhetően cégünk nem csupán korszerűbbé válhatott, hanem egyúttal lehetőséget is kapott arra, hogy a munka hatékonyságának jelentős mértékű emelkedésével az egyre inkább kiélezettnek bizonyuló piaci helyzetben helyt tudjon állni.

Vállalkozásunk 2003-ban alakult Szombathelyen. Egy kis, családias légkörű grafikai stúdió a miénk, ahol 9 éve dolgozunk azért, hogy minél átgondoltabb és színvonalasabb munkákat tudjunk átadni megbízóinknak. Figyelemmel kísérjük az aktuális és jövőbe mutató szakmai irányokat, de számunkra fontos az is, hogy amit készítünk – amellett, hogy mai, modern – egyszerre időtálló, azaz trendmentes is legyen. Nyitottak vagyunk az új, kreatív kihívásokra, célunk a jól működő látható kommunikáció kialakítása, amely a szép megjelenés mellett a funkcióját is ellátja.

Fejlesztésünk eredményeképpen a vállalkozás tevékenységéből adódóan – az ingatlan beruházásnak köszönhetően – munkatársaink reményeink szerint kedvezőbb feltételek között végezhetik munkájukat. A pályázat révén elnyert támogatás lehetővé tette, hogy új és korszerűbb hardver és szoftver vásárlásával olyan technikai fejlesztéseket hajtsunk végre, melyek megkönnyítik és egyúttal hatékonyabbá is teszik a munkánkat. Mindez pedig segíti, hogy továbbra is bízhassunk abban, hogy a kiélezett piaci versenyben is lehetünk hosszútávon sikeresek.