2016. november 09.

2017 :: ÚJ HONLAP

Az idő múlása általában változást – jó esetben fejlődést – hoz, amire mindannyiunknak reagálnia kell. Így van ez velünk és a jelenlegi honlapunkkal is, amely 2011-es aktiválása óta segítette vállalkozásunk internetes bemutatását. Időközben a technológia és a trendek is változtak. Bízunk benne, ezekre kellőképpen izgalmasan sikerül kreatív csapatunknak reagálnia 2017-ben startoló, új honlapunk vizális megjelenésével! Ahogy látjátok, kommunikációs csatornánk közül sem ez az elsődleges médium: egyre inkább átvette helyét a Facebook oldalunk és újabban (pár napja) már az Instagramon is megtalálhatóak vagyunk artistix.grafix-ként. Ha még nem lennél a barátunk, keress ránk, pillants bele dolgos mindennapjainkba és barátkozz, kövess minket ezeken a felületeken is! Hajrá 2017! Mi már nagyon várunk!

 

Barátkozzunk ezeken a helyeken is:

Facebook oldalunk: facebook.com/artistixgrafix

Instagram oldalunk: instagram.com/artistix.grafix

2016. július 21.

Facelift

A Holdfény Liget idén 10 éves, de a kerek fordulót nem öregedésként, hanem újjászületésként kell érteni. A jubileum a csinosodás apropóját kínálja: lehet sminkelni, új rucit feldobni, egy szissz parfüm balra, egy jobbra. Nagyjából ehhez hasonlít az arculatfrissítés is, amelyen a Holdfény Liget átesett. Persze, nem magától. A brand eredeti arculatát is mi készítettük, s szinte minden évben belenyúltunk kicsit, de most – 10 év elteltével – szembetűnő a változás. Az új arculattal a kalandpark szellemiségét próbáltuk a korábbinál markánsabban megragadni. Felhasználtunk több olyan motívumot és grafikai elemet, amely az anyagiság illúziójának megteremtésével idézi meg a "ligethangulatot". Természetesen megtartottuk a fő márkajegyeket, pl. a színvilágot, de az eddigi homogén felületeket texturált külső váltja, a sűrű árnyékolás a térbeliség jelentőségét propagálja, a néhány eszközön beröppenő levelek pedig azt a dinamizmust, amely a kalandparkban csúcsra járatva egyébként is megtapasztalható. S persze ezeken is túl elhelyeztünk pár finom változtatást. Szerintünk az új arculat empátiával és hitelesen beszél a márkáról.

A teljes készletet összefűzve itt tudjátok megnézni:http://artistix.hu/liget/liget_presentation.jpg.

 

 

2015. december 24.

Békés karácsonyt kívánunk!

2015. december 11.

2016. Rápihenünk. Nekimegyünk.

Hosszú év volt az idei sok munkával, fáradtsággal, így lassan elérkezik az idő, hogy mások példáját követve mi is átadjuk magunkat a megérdemelt pihenésnek. Ezért idén december 18-án, pénteken tartunk nyitva utoljára, és 2016. január 4-én, hétfőn nyitunk ki megint, hogy újult erővel állhassunk rendelkezésetekre az új évben is.

 

2015. február 09.

MIÉRT BUSZON?

Az utóbbi évtizedben az online térnyerése láttán a reklámszakmában is sokan kiáltották ki az offline-kultúra halálát, pedig még korai tort ülni a tetem fölött. Igaz, hogy egyre többen vannak, akik az idejük jelentős részét virtuális terekben töltik, a reklámszakemberek számára ők sem csak online eszközökkel érhetők el, hiszen a legnagyobb „geek”-ek is kimennek az utcára, eljárnak szórakozóhelyekre, vagyis továbbra is szükség van a reklám fizikai megjelenésére. Még ha idővel a print egyes típusai el is tűnnek, esélyes, hogy az outdoor reklám még sokáig fényleni fog a jövő horizontján (és nem csak a „fényreklám”). A mai postban az outdoor egyik alfajáról, a járműreklámról, azon belül pedig a buszreklámról beszélünk, mivel sok ilyet tervezünk és kivitelezünk, így belülről ismerjük a műfajt. Zötykölődjetek velünk, az ajtók záródnak!

A buszreklám, ha okosan használják, hatékony outdoor reklámeszköz. Megvan az az előnye, hogy az óriásplakáthoz hasonlóan – de annál lényegesen olcsóbban – kínál nagy méretű hirdetési felületet. Márpedig régi reklámpszichológiai közhely, hogy minél nagyobb egy felület, annál inkább vonzza a tekintetet, tehát annál több embert ér el. Ám míg az óriásplakátok nagy része éppen rögzítettsége miatt hatástalan (ugye, az autósok leginkább az utat figyelik), a buszreklám nagy területet bejárva „hordozza” a reklámüzenetet, amely eljut az „utca emberéhez”, a tömegközlekedőkhöz és az autósokhoz is. Az is fontos érv, hogy egy hatékony billboard-kampányhoz akár több száz óriásplakáthelyet kell bérelni, a buszreklám esetében egyetlen buszhirdetéssel is nagy számú fogyasztó érhető el. S ha tovább is tolni akarjuk – jöjjön egy meredek képzavar – a busz szekerét, az sem mellékes érv, hogy egy járat útvonalát és funkcióját (helyi, helyközi, távolsági) számításba véve a tervezhetőség és a targetálás is lehetséges. Vagyis a megrendelő eldöntheti, hogy pl. csak a Szombathelyen, Szombathelyen és vonzáskörzetében vagy más városokban élő fogyasztókat szeretne ajánlatával megcélozni. Na, de mérhető-e buszerklám a hatékonysága? – teszi fel a kérdést a kíméletlen marketinges. Ahogy minden offline outdoor eszköz esetében a buszreklám hatékonyságának mérése ill. az elérési mutatók megállapítása is problematikus: tudomásunk szerint itt a kérdőívező módszernél még nem találtak ki jobbat. Más kérdés, hogy a tapasztalataink szerint a statisztikai eredményekre eddig még senki sem volt kíváncsi.

Érv hátán érv, jöjjön még egy a buszreklám mellett: a felület hosszú távra bérelhető. Mindenki tudja, hogy a papíralapú outdoor hirdetések csak korlátozott ideig bírják az időjárás kíméletlen ostromát - esőben áznak, napsütésben fakulnak, szélben szakadnak. Ezzel szemben a buszokat víz és UV-álló vinyl fóliákkal dekoráljuk, így ezek a dekorációk akár 2 évig is megőrzik eredeti állapotukat.

A buszreklám kifejezetten jó hirdetési terület, amelynek hatékonyságát nagyban befolyásolja a hirdetés maga. A látványos, ötletes grafika a siker kulcsa, de ebben az esetben is érdemes betartani az aranyszabályt: egy reklám, egy üzenet. Sokan követik el azt a hibát, hogy a buszreklámot agyonzsúfolják szöveges infókkal, pedig a zsúfoltság csak árt a hatékonyságnak. Minthogy alapvetően mobil reklámeszközöről van szó, a buszok jellemzően mozgásban vannak, a sok információ a hirdetésen egyszerűen befogadhatatlan, ahogy az is lényeges szempont, hogy az óriási reklámzajban a legtöbb ember ösztönösen reklámkerülővé válik. A buszreklám ezért az imidzs-jellegű, együzenetes, vizualitásával meghökkentő reklámüzenetek közvetítésére a legalkalmasabb. Na, de innetől már egészen más utakra tévedtünk, szóval ennél a megállónál leszállunk!

Még annyit, hogy ha többet akartok tudni a buszreklámról, a felület-bérlésről, a tervezésről és a dekorációról, kérdezzetek minket vagy látogassatok el a www.nyugatbuszreklam.hu oldalra.